• veioză din ou de struț

Veioză din ou de struț

Primisem un ou de struț și mi-a venit ideea să-l fac obiect de iluminat. Așa că l-am găurit cu o bormașină micuță. Am făcut un model de perforații cumva în spirală. Unele “orificii” au străpuns coaja, iar pe celelalte nu le-am dus până la capăt, mai mult am zgâriat coaja oului cu ele, ca să zic așa.

Nu am știut din prima pe ce fel de suport va sta. Sau dacă va sta. La început mă gândeam să îl atârn cumva, de ceva. Apoi, în timp ce urmăream la televizor un interviu, mi-a sărit în ochi microfonul de pe masă. Stătea pe un trepied. Habar nu aveam că există trepiede micuțe pentru microfoane. Le zice “stative pentru microfoane de masă” :P. În fine, am și văzut cu ochii minții cât de sexy ar arăta oul de struț pe stativul acela!

Așa s-a ivit pe lume această veioză din ou de struț.

La realizarea ei m-a ajutat Mihai Vasilache, un electrician cu talent la care am apelat în toate proiectele care includeau corpuri de iluminat. Din păcate, la vremea aceea nu descoperisem cablurile textile și toate accesoriile rustice pentru lămpi, așa ca am folosit elemente destul de comune.

Această veioză din ou de struț împraștie o lumină galbenă, caldă, crează o atmosferă ușor obscură, odihnitoare.