• schiuri modificate

Schiuri modificate

Am primit aceste schiuri de la un prieten, cu rugămintea să i le pictez, sau să le fac ceva ca să le poată folosi drept element decorativ de interior. Și în acest caz, lucrurile s-au petrecut ca în proiectul cu chitara. Îmi place ca un obiect să aiba o utilitate multiplă. Deci povestea cu pictatul a ieșit din schemă, dat fiind că îmi placea și aspectul învechit al schiurilor și fontul acela specific anilor ’70- ’80.

Mă gândeam inițial să fac niște schiuri modificate în corpuri de iluminat. Dar acest proiect a venit înr-o perioadă în care cam tot ce îmi pica în mâna transformam în lămpi. Așa că mi-am zis că ar fi cazul să ies din monotonie. Din una în alta, mi-a răsărit pe retină imaginea unor schiuri modificate în suporturi pentru sticle.

Bineînțeles că am apelat tot la Ștefan, care a realizat lucrarea cu multă pricepere. Veți regăsi același laitmotiv al elementelor brute de fier nevopsite sau vernisate. Am dorit ca pe lângă cârligele acelea de susținere a sticlelor, să apară și o “cutie” pentru depozitarea accesoriilor de tip tirbușon, dopuri, desfăcător de sticle, termometru, tăietor de capișon etc. Mi-a plăcut extrem de mult cum a realizat “împachetarea” cutiei, manieră care duce cu gândul la designul industrial și la actualul curent în vogă – Steampunk.

Aceste schiuri modificate (genetic, de ce nu? 🙂 ) sunt prevăzute cu o talpă de susținere și sunt ușor înclinate, pentru a putea fi prinse de perete cu agățătoarea aferentă, pentru un plus de siguranță.