• Ladă recondiționată
  • Ladă recondiționată

Ladă recondiționată

Iată un proiect foarte fain care mi-a fost încredințat: recondiționarea unei lăzi, sau mai bine s-o alint: “lădiță” (dimensiunile ei fiind: L=52 cm, l=28 cm, h=25 cm) .

Deja clienții s-au obișnuit cu ideea de a le oferi în final un obiect surprinzător, așa cum a fost și în cazul schiurilor sau a chitării. Rezultatul muncii a fost unul surprinzător la care nu s-au așteptat.

Scopul clientului a fost să o transforme într-o “cutie de dar” pentru nuntă.

Această ladă recondiționată a fost realizată în echipă. Ștefan s-a ocupat cu ce a fost mai greu: cu decaparea, realizarea colțurilor și a fantei, înlocuirea balamalelor și a încuietorii. Apoi am preluat-o eu, am vopsit-o în tehnica “shabby chic“, am realizat din mozaic Ceraton chenarele decorative pentru mâner și încuietoare.

Mi-a placut ideea de a lăsa la vedere/de a scoate în evidență îmbinările lemnului. Chestia asta nu o prea mai vezi azi. Dacă ai cumpăra dintr-un magazin de hobby o lădiță de acest gen pentru a o decora, nu ai mai regăsi îmbinări în lucrătură, deoarece obiectele “crude” care așteaptă să fie decorate nu mai sunt realizate din lemn masiv ci din bucăți de placaj lipite cu diferiți adezivi.

M-am gândit că ar arăta bine dacă și capacul ar avea marginea scoasă în evidență, așa că am apelat la Măriuca Atelier care a realizat o împletitură foarte frumoasă din sfoară (latimea ei fiind de 5cm). De asemenea, tot Măriuca Atelier a lucrat și ornamentul acela legat de mâner care reprezintă inițialele mirilor cusute de mână.

Lada a căpătat în final un aer mediteranean și a fost foarte apreciată de client și de nuntași.