• cuier retro

Cuier retro

Lucrarea aceasta mi-a fost foarte dragă. Le este adresată deopotrivă nostalgicilor, dar și celor care au capacitatea să trăiască prezentul. Uneori, paradoxal, aceste două tipuri de personalități distincte, locuiesc în unul și același om ;).

Pentru punerea ideilor în operă, trebuie să îi mulțumesc tot lui Ștefan Doose, cu care deja v-am obișnuit și în celelalte postări. Repet, dacă doriți să luați legătura cu el, îl puteți găsi aici, sau dincoace ;).

Îmi place foarte mult combinația între un lemn vechi și fierul crud. Totul a pornit de la acea cutie de lemn pe care am gasit-o într-o casă veche de țară. L-am rugat pe Ștefan să-i facă acele colțare cu nituri și un fund de tablă zgâriată, patinată. Acele șanuri vechi de pantofi le-am găsit din întâmplare pe internet și le-am achiziționat imediat. Mi-au plăcut foarte mult pentru articulațiile acelea care le conferă mobilitate, făcându-le jucăușe. Am folosit șanurile pe post de agățători. Am vrut să păstrez acea mobilitate a lor, și în felul acesta ele pot susține haine mai lungi – dacă sunt ridicate, sau haine mai scurte – dacă sunt lăsate în jos.

Acest cuier retro, cu elementele sale vetuste, contrastează cu mesajele care îl însoțesc.