Chitară mozaicată

Proiectul de față a fost unul foarte interesant. Beneficiarul mi-a dat o chitară acustică veche, spunându-mi că ar vrea să o pictez, ca să o folosească drept obiect decorativ de interior. Inițial imi pregătisem niște idei pe care urma să le transpun pe chitară în culori acrilice. Însă, m-am gândit că obiectul va fi prea anost în final, iar singura utilitate ar fi să adune praf într-un colț de cameră. Așa că mi s-a părut interesant să o transform într-o lampă. Măcar ar fi devenit un obiect frumos care strânge praful cu folos. Clientul a rămas foarte plăcut surprins, deoarece rezultatul final al lucrării a fost mai mult decât se aștepta.

Pentru bricolarea inițiala am apelat la un prieten foarte talentat, Ștefan Doose, care este metal artist. Dacă doriți să-l contactați, puteți încerca pe blogul personal sau pe pagina de facebook. L-am rugat să scoată tabla de rezonanță și să pună în locul ei o placă de plexiglas. De asemenea, a decapat vopseaua/grundul alb, pentru a se vedea fibra lemnului care dă foarte bine ca efect vizual. Am mai dorit să pastreze cât mai multe elementele chitării, cum ar fi, de exemplu, clema aceea de jos, care nu știu exact la ce folosea, probabil pentru a lega o curea… L-am mai rugat ca placa de plexi să fie ușor de demontat în caz că becul de la interior se arde si trebuie schimbat. A realizat din fier și un trepied destul de greu încât să susțină tot corpul chitării, cu mozaicul aferent și toate cele.

Peste acel plexi am lipit mai multe tipuri de mozaic din sticlă. Adezivul a fost unul special, pe bază de apă, care devine transparent după uscare. Unele bucăți de mozaic au fost transparente, altele doar translucide. O parte din mozaic a constat în bucăți de sticlă moale, în diferite culori, forme și dimensiuni, cu o grosime de circa 5 mm. Am folosit si pepite colorate de sticlă, pietricele din acrilic, precum și mozaic Joy-Deluxe.