Ceas de perete din mozaic

“Madame La Colonelle” este o asociaţie familială, având ca principal domeniu de activitate apicultura. În anul 2016 dumnealor m-au solicitat pentru a le crea un logo. În 2017  mi-au mai provocat creativitatea cu un proiect interesant: logo-ul transpus într-un ceas din mozaic.

Ceasul a fost realizat din mozaic Ceraton pe suport de lemn. Latura fagurelui (hexagonului) masoara 12,5 cm, iar grosimea ceasului este de 1,2 cm. Ceasul este chituit, iar la final, am aplicat pe partea mozaicată un strat de lac pentru piatră.

Mozaicul Ceraton este fabricat din ceramică arsă colorată, cu dimensiunile de 20x20x4 mm, îndeplinind cele mai înalte standarde de calitate, datorită caracteristicilor sale: culorile nu pălesc în timp, mozaicul este rezistent la variații de temperatură și la îngheț. De asemenea, nu este afectat de atacuri acide sau alcaline. Fiind rezistent și la acțiuni abrazive, îl face foarte potrivit pentru decorarea podelelor de trafic intens. Se poate folosi atât la interior, cât și la exterior. Mozaicul Ceraton se comercializează la pungi de 180g, ce conțin aproximativ 50 de bucăti de mozaic, suficiente pentru a decora o suprafață de aproximativ 15 x 15 cm, sau la cutii de 750g, ce conțin aproximativ 200 de bucăti de mozaic, cât pentru a decora o suprafață de aproximativ 31 x 31 cm.

În magazinele de la noi din țară care comercializează Ceraton, paleta de culori nu este la fel de ofertantă ca în străinătate. Așa că a trebuit să mă limitez doar la câteva nuanțe de galben. Culorile folosite pentru lucrarea de față au fost: “negro”, “rojo”, “moreno”, “chocolate”, “ocre”, “amarillo”, “limon”.