Despre mine

Salutare, prieteni!

Desenul m-a preocupat încă din copilărie. Nu am luat lecții speciale în acest sens. Doar în ultimii doi ani de liceu am învățat, sub îndrumarea unui arhitect, despre desenul arhitectural. După liceul cu profil Chimie-Biologie pe care l-am urmat, am studiat Arhitectură și Urbanism la Universitatea Spiru Haret din București, în perioada 2005-2011.

Am lucrat o perioadă într-un birou de proiectare, zonă în care nu m-am regăsit prea mult. Așa că am ales să îmi îndrept energia către lucrurile care mă pasionau dintotdeauna și care îmi stimulau imaginația: ilustrațiile, caricaturile, bricolajul. Între timp am descoperit și tehnica mozaicului care mă fascinează.

Vă prezint cele câteva realizări mai importante ale mele din domeniul artistic, dar și din cel literar, domeniu cu care am cochetat o vreme.

COLABORĂRI GRAFICĂ:

Colaborare cu Editura ERC –PRESS (București), în perioada noiembrie 2006, ca ilustartor de reviste pentru copii. (Tehnica folosită: acuarele pe suport de hârtie.)

Colaborare cu Editura ERC – PRESS (București), în perioada aprilie 2007, ca ilustrator pentru reviste de copii. (Tehnica folosită: acuarele pe suport de hartie.)

Colaborare cu Editura ANA (București), în perioada martie 2007, în calitate de ilustartor a două volume cu povești de H.C.Andersen. (Tehnica folosită: acuarele pe suport de hârtie.)

Colaborare ca ilustrator pentru o animație realizată pentru “Clinica Qsmile” din Cluj (2013). Tehnica folosită: grafică digitală. Animația poate fi vizionată aici.

Grafică realizată pentru cartea de povești “Petrișor și bănuții de aur”, autor Irene POSTOLACHE , Editura Sinteze , Galați, 2015. (Tehnica folosită: acuarele pe suport de hârtie.)

Grafica realizată pentru cartea de povești “Baba Hoața”, autor Irene POSTOLACHE , Editura Sinteze , Galați, 2015. (Tehnica folosită: acuarele pe suport de hârtie.)

Grafică realizată pentru cartea de povești “Aiurilă și Lenevilă”, autor Irene POSTOLACHE, Editura Sinteze , Galați , 2016. (Tehnica folosită: acuarele pe suport de hârtie.)

Grafică realizată pentru cartea de poezii “Îngerii din oglindă – volumul II”, autor George Lixandru, Editura Sinteze, Galați, 2015. (Tehnica folosită: grafică digitală.)

Grafică realizată pentru cartea de poezii “Trei ștrengari și-o ștrengăriță”, autor George D. Piteș, Editura Sinteze, Galați, 2016. Tehnica folosită: grafică digitală.)

 În perioada 15 martie-15 mai 2017 am avut ocazia să particip la prima mea expoziție organizată cu sprijinul doamnelor scriitoare Irene Postolache și Angela Baciu, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galați. Expoziția intitulată “O poveste pentru copilul din tine” a cuprins un număr de 35 de ilustrații pe care le-am realizat având ca suport de inspirație carțile de povești semnate de Irene Postolache.

CONCURSURI LITERARE:

premiul I pentru participarea la „Concursul Național MIHAI EMINESCU” la secțiunea TRADUCERI-FRANCEZĂ, desfășurat în perioada 15-16 ianuarie 2003, București.

Premiul III pentru participarea la „Concursul Național MIHAI EMINESCU” la secțiunea TRADUCERI –FRANCEZĂ, desfășurat în perioada 15- 16 ianuarie 2005, București.

premiul II pentru participarea la concursul național de eseuri pe tema Valori Românești – Valori Europene, iunie 2007

premiul III pentru participarea la Concursul Național de literatură „Varlaam”, octombrie 2008

Membră a cenaclului “Duiliu Zamfirescu” din Focșani condus de dl. Ghe. Neagu (2008-2011). Am publicat în revista cenaclului- “Oglinda Literară”. De asemenea, am mai colaborat cu revistele de cultură vrâncene: “Salonul Literar”, “Prosaeculum” și “Negru pe Alb”.

În octombrie 2008 am obținut o diplomă de excelență pentru proză scurtă, acordată în cadrul serbării “Toamnei Odobeștene”, de la revista “Salonul Literar”.

Le mulțumesc tuturor celor care mi-au solicitat o comandă! Datorită lor, talentul și creativitatea mea avansează. Învăț câte ceva nou de fiecare dată și încerc să fac lucruri unice, pe calapodul fiecărui client în parte.

🙂